Discover us

De ce costa mai mult incaltamintea custom made?

Banii pe care ii platesti pe incaltaminte pot fi o cheltuiala sau o “investitie”, depinde de tine cum alegi sa ii folosesti. Vei intelege mai jos de ce am ales, intentionat, termenul de investitie, care, aparent, nu isi are locul in acest context.

Adesea s-a intamplat ca publicul care intra in contact cu noi sa nu inteleaga de ce produsele PaPrezzo sunt mai scumpe decat cele din magazin, astfel ca, in momentul in care comunicam pretul, conversatia se opreste. Cei cu mai multa rabdare si intelegere au primit cu interes informatiile pe care le aveam de impartasit, explicandu-le motivele pentru care incaltamintea custom made costa mai mult.

De cand traim in aceasta lume a pantofilor, intalnim mereu situatii in care invatam despre incaltaminte si intelegem de la o zi la alta de ce produsele handmade si custom made costa mai mult, sunt considerate calitative si prezinta o durata de viata indelungata.

Sa vorbim putin despre “investitia” in incaltaminte: daca pana acum iti achizitionai pantofi in fiecare sezon, deoarece conditia lor nu mai permitea sa fie purtati, noi zicem ca ar fi mai eficient sa platestesti o suma mai mare de bani pentru o pereche care te va tine, cu siguranta, cateva sezoane, nu? Poate si buzunarul tau ar fi de acord cu noi :). Desigur, termenul de investitie implica si un profit, insa aici vorbim despre economisirea banilor prin achizitionarea unor produse calitative.

Dar, totusi, de ce costa produsele custom made mai mult?

In primul rand, tot ceea ce este creat manual dureaza mai mult timp, astfel ca si capacitatea de productie este, implicit, limitata. Meticulozitatea si rabdarea sunt cheia lucrului de calitate. Elementele caracteristice procesului de confectionare hand made transforma produsul intr-unul autentic si personalizat.

In al doilea rand, în general materialele pentru produsele custom made sunt calitative; lucrand manual cu materialele, este nevoie de calitate superioara pentru a preveni eventualele situatii neplacute. In cazul nostru, marea majoritate a materiei prime este importata din Europa, astfel ca si tarifele sunt mai ridicate – un alt factor care duce la cresterea pretului.

O pereche de incaltaminte custom made poate inlocui pana la chiar trei perechi de pantofi achizitionate din magazin, durata de viata a celor din urma fiind una limitata.

Iti lasam aici si video-ul nostru de prezentare, in care se poate vedea munca din spatele unui model de Sneakers. Totul pare atat de simplu, nu-i asa?  It’s not that simple as it looks.

Asadar, tu ce alegi: sa cheltui sau sa “investesti” banii pe incaltaminte?

Follow us on Instagram Facebook pentru o varietate de produse personalizate si pentru tips & tricks referitoare la lumea in care noi traim, a pantofilor. Fă și tu parte din #ComunitateaPaPrezzo!

Discover us

Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *